7 mei – Andre van der Braak – Maha Karuna Ch’an boeddhisme / Ton Lathouwers

schermafbeelding-2016-09-12-om-10-57-44Andre van der Braak is uitgenodigd als vertegenwoordiger van het Maha Karuna Ch’an boeddhisme. Maha Karuna betekent: groot mededogen. Dit is het centrale begrip binnen het Maha Karuna Boeddhisme. Dit grenzeloze mededogen wordt uitgebeeld in de vrouwelijke figuur van Quan Yin. Zij staat voor alle vrouwelijke gestalten van compassie. Andre zal ons meenemen langs de gedachtegang van Ton Lathouwers, zoals hij die beschrijft in zijn boek over compassie: “Zij is altijd soms”. Van Quan Yin worden we meegenomen langs Sophia en de Moeder Gods tot de Sjechina uit de joodse mystiek, overal komen we haar op het spoor. De heilbrengende, vrouwelijke kracht zoals ook uitgedrukt door

Goethe, Dostojewski, Yourcenar en vele andere auteurs.