5 feb – Dirk van de Glind – Lieve Mens, Wéés Wat Je Bent!

schermafbeelding-2016-09-12-om-10-47-20Lieve Mens, Wéés Wat Je Bent!. Een positieve boodschap. Het is een troostende gedachte dat je mag zijn wie en wat je Bent. Maar de boodschap ‘Wéés wat je Bent!’ is geen gemakkelijke one-liner. Want om te zijn wie of wat je bent heb je misschien wel een heel leven nodig – en in ieder geval veel lef.

De woorden ‘Wéés wat je Bent!’ hebben heel veel diepgang. Dat komt omdat er in die paar letters tal van betekenissen verstopt zit. Zo is ‘Ik Ben’ de centrale naam in het boek dat Dirk van de Glind prachtig en respectvol aanduidt met ‘Het Oude Boek’.

En… met een variant erop: ‘Word wie je bent’ is de tekst die geschreven staat boven de deur van het Orakel van Delphi.

 

Dirk is docent levensbeschouwelijke vorming. Hij heeft vele jaren de kans gehad om rond te kijken in de schatkamers van religies en culturen.