4 sept – Mohamed Ajouaou – Wie is moslim?

schermafbeelding-2016-09-12-om-10-38-55Hoe ziet de religiositeit van moslims eruit in hun dagelijks leven? Hoe  kan die religiositeit – binnen de islam, maar ook door ‘buitenstaanders’ – geïnterpreteerd worden? Wie kan of moet als moslim worden beschouwd? Staat de islam open voor seculiere tendensen? Mohamed Ajouaou gaat in het boek “Wie is moslim” op deze vragen in en biedt zo inzicht in de bronnen van de islam en de dagelijkse praktijken van westerse moslims. Daarbij legt hij de kloof bloot tussen dogma’s en praktisering. Hij brengt aspecten van de islamitische religiositeit in kaart die nog nauwelijks aandacht hebben gekregen.

Mohamed Ajouaou is universitair hoofddocent Islam aan de Vrije Universiteit en hoofd Islamitische geestelijke verzorging bij de Dienst Justitiële Inrichtingen.